In ontwikkeling

De vraag naar natuurbegraven groeit. Steeds meer mensen zoeken de verbinding met de natuur voor hun laatste rustplaats. Een troostrijke omgeving voor de nabestaanden en door het kiezen voor een natuurgraf kan de natuur duurzaam beheerd worden. Natuurbegraafplaatsen Van Waarde realiseert daarom op een aantal plekken in Nederland een nieuwe natuurbegraafplaats.

Arnhem: Natuurbegraafplaats Koningsakker

Koningsakker is een uniek project in Europa. De zusters Trappistinnen willen in de schaduw van hun abdij Koningsoord een natuurbegraafplaats ontwikkelen. De voormalige maisakkers zullen de komende tijd veranderen in een prachtig natuurgebied, dat open staat voor iedereen. Met hun leven dat zich grotendeels in de stilte van gebed, aandacht en arbeid afspeelt, zijn de zusters als ‘stille wachters’ bij de begraafplaats betrokken.

Bezoek de website van Natuurplaats Koningsakker

Ommen: Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Vlakbij het buurtschap Arriën, ten noord-oosten van Ommen, ligt Hoogengraven. Een oude uitloper van de Vecht. In dit natuurgebied realiseert Heidehof samen met Van Waarde een natuurbegraafplaats. In de loop der jaren is het halfopen heidegebied hier dichtgegroeid met Amerikaanse vogelkers en andere exoten. Dankzij de natuurbegraafplaats krijgen zeldzame mossen en planten nu weer de ruimte.

Bezoek de website van Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Ook bij u in de buurt?

Natuurbegraafplaatsen Van Waarde kenmerkt zich door het vermogen om goed samen te werken met heel verschillende grondeigenaren en initiatiefnemers. Dankzij onze expertise op het gebied van natuur en natuurbegraven, realiseren we waarde in een gebied. Voor de natuur én voor de mens. Wilt u een natuurbegraafplaats beginnen? Neem dan eens contact op voor een kennismaking.