Laude

In ontwikkeling: Natuurbegraafplaats Laude

Een eeuwigdurende rustplaats in de natuur van het Groningse Westerwolde

Landgoed Heidehof en Natuurbegraafplaatsen van Waarde ontwikkelen in het Groningse Laude, vlakbij Vlagtwedde, een nieuwe natuurbegraafplaats. Laude staat al eeuwen op de kaart. Eerst als een paar boeren nederzettingen. Later rond 1850 als een buurtschap. Op de oude kaarten is duidelijk te zien dat Laude op de overgang van de het Ruiten Aa-dal en het ommeland ligt. Rond de eeuwwisseling is een watergang naar de Ruiten Aa gegraven door het plangebied. Hierdoor werden de onontgonnen gronden tussen de Ruiten Aa en Duitsland deels bruikbaar.

De visie van de natuurbegraafplaats Laude is een duurzame visie waarbij de natuurwaarde en biodiversiteit behouden en vergroot wordt. Hierbij wordt gekeken naar de al aanwezige soorten en naar soorten of habitats die in de omgeving voorkomen.

Bijzondere kenmerken

1)           Een natuur- en milieuvriendelijke manier van begraven

Op Natuurbegraafplaats Laude worden uitsluitend natuurvriendelijke materialen gebruikt die goed door de natuur kunnen worden opgenomen.

2)           Geen zorgen voor nabestaanden

Als nabestaande heeft u een bijzondere plek in een prachtige omgeving waar u altijd naar kunt terugkeren. U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van het graf of het verlopen van het grafrecht; graven blijven voor altijd. Daarmee blijven u moeilijke keuzes in de toekomst bespaard.

3)           Ruimte voor persoonlijke invulling

Op natuurbegraafplaats Laude kiest u straks zelf de plek die het beste bij u past. De uitvaartceremonie kunt u naar eigen inzicht vormgeven, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

4)           Eenmalige kosten

U betaalt eenmalig voor een rustplaats met blijvende grafrust. Omdat het graf geen onderhoud kent en er geen verlenging van grafrechten hoeven te worden betaald, zijn de kosten in verhouding met traditioneel begraven relatief gunstig.

5)           U draagt bij aan natuurbehoud en ontwikkeling van nieuwe natuur

We besteden veel zorg en aandacht aan de flora en fauna die in dit gebied thuishoort. Door een graf te reserveren draagt u direct bij aan het in stand houden van deze natuur voor toekomstige generaties. Het eeuwigdurende grafrecht beschermt het bos en de opbrengsten uit de natuurbegraafplaats komen direct ten goede aan het beheer van het natuurgebied.

Praktische informatie

Als de natuurbegraafplaats geopend is, kunt u op elk gewenst moment een graf reserveren. Dat regelt u door een afspraak met ons te maken. Graven worden op ruime afstand van elkaar gesitueerd, maar u kunt ook twee plekken vlak naast elkaar reserveren, of een familiegraf voor vier of meer personen.

Op een natuurbegraafplaats komen geen blijvende gedenktekens voor. U kunt ervoor kiezen om een graf aan te duiden met een boomschijf met bescheiden inscriptie. De boomschijf bieden we u kosteloos aan.

Interesse?

Als u interesse heeft in een graf op natuurbegraafplaats Laude, dan kunt u dat aangeven door onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan contact met u op als het mogelijk is om een plekje uit te kiezen. Als u niets wil missen over dit bijzondere project, raden we u aan zich te abonneren op de online nieuwsbrief. Deze versturen we ongeveer 3 keer per jaar.

Interesseformulier
Ik heb interesse in het reserveren van een graf op Laude
Graag blijf ik op de hoogte middels de nieuwsbrief
Naam*
E-mail*
Telefoon
Contactverzoek Bron
Contactverzoek Status
Locatie

Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.