Prattenburg

In ontwikkeling: Natuurbegraafplaats Prattenburg

Een eeuwigdurende rustplaats op familielandgoed Prattenburg

Familielandgoed Prattenburg is een uniek gebied met een rijke diversiteit aan flora, fauna, bossen, heidegronden en prachtige lanen. Hier kunt u straks een rustplaats kiezen op de nieuwe natuurbegraafplaats. De natuur is leidend op deze begraafplaats. De graven zijn eeuwigdurend en worden dus nooit geruimd.

Door een laatste rustplaats te reserveren op Natuurbegraafplaats Prattenburg, geeft u uw dierbaren straks een bijzondere plek om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst.

Bijzondere kenmerken

1)           Een natuur- en milieuvriendelijke manier van begraven

Op Natuurbegraafplaats Prattenburg worden uitsluitend natuurvriendelijke materialen gebruikt die goed door de natuur kunnen worden opgenomen.

2)           Geen zorgen voor nabestaanden

Als nabestaande heeft u een bijzondere plek in een prachtige omgeving waar u altijd naar kunt terugkeren. U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van het graf of het verlopen van het grafrecht; graven blijven voor altijd. Daarmee blijven u moeilijke keuzes in de toekomst bespaard.

3)           Ruimte voor persoonlijke invulling

Op natuurbegraafplaats Prattenburg kiest u straks zelf de plek die het beste bij u past. De uitvaartceremonie kunt u naar eigen inzicht vormgeven, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

4)           Eenmalige kosten

U betaalt eenmalig voor een rustplaats met blijvende grafrust. Omdat het graf geen onderhoud kent en er geen verlenging van grafrechten hoeven te worden betaald, zijn de kosten in verhouding met traditioneel begraven relatief gunstig.

5)           U draagt bij aan natuurbehoud en ontwikkeling van nieuwe natuur

We besteden veel zorg en aandacht aan de flora en fauna die in dit gebied thuishoort. Door een graf te reserveren draagt u direct bij aan het in stand houden van deze natuur voor toekomstige generaties. Het eeuwigdurende grafrecht beschermt het bos en de opbrengsten uit de natuurbegraafplaats komen direct ten goede aan het beheer van het natuurgebied.

Praktische informatie

Als de natuurbegraafplaats geopend is, kunt u op elk gewenst moment een graf reserveren. Dat regelt u door een afspraak met ons te maken. Graven worden op ruime afstand van elkaar gesitueerd, maar u kunt ook twee plekken vlak naast elkaar reserveren, of een familiegraf voor vier of meer personen.

Op een natuurbegraafplaats komen geen blijvende gedenktekens voor. U kunt ervoor kiezen om een graf aan te duiden met een boomschijf met bescheiden inscriptie. De boomschijf bieden we u kosteloos aan.

Interesse?

Als u interesse heeft in een graf op natuurbegraafplaats Prattenburg, dan raden we u aan om de speciale website van Natuurbegraafplaats Prattenburg te bezoeken. Hier kunt  u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heeft u specifieke vragen? Stuur dan een e-mail naar info@navawa.nl.