Zomerlanden

In ontwikkeling: Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Een eeuwigdurende rustplaats aan de boorden van de Oude Maas

Aan de oevers van de Oude Maas, vlakbij Heinenoord, ligt het Mollebos. Hier is Van Waarde van plan om een natuurbegraafplaats te starten: Zomerlanden. Mensen kunnen er straks zelf een laatste rustplaats kiezen. Op Natuurbegraafplaats Zomerlanden gaat respect voor de overledene hand in hand met respect voor natuur en milieu.

Het Mollebos bij Heinenoord is een jong bos dat in de afgelopen 40 jaar is ontstaan. Een oeverbos dat aandacht nodig heeft om tot volle wasdom te komen. De realisatie van deze natuurbegraafplaats gaat hand in hand met het herstel van natuurwaarden in dit gebied. Op Zomerlanden staat de natuur voorop.

Bijzondere kenmerken

1)           Een natuur- en milieuvriendelijke manier van begraven
Op Natuurbegraafplaats Zomerlanden worden uitsluitend natuurvriendelijke materialen gebruikt die goed door de natuur kunnen worden opgenomen.

2)           Geen zorgen voor nabestaanden
Als nabestaande heeft u een bijzondere plek in een prachtige omgeving waar u altijd naar kunt terugkeren. U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van het graf of het verlopen van het grafrecht; graven blijven voor altijd. Daarmee blijven u moeilijke keuzes in de toekomst bespaard.

3)           Ruimte voor persoonlijke invulling
Op natuurbegraafplaats Zomerlanden kiest u straks zelf de plek die het beste bij u past. De uitvaartceremonie kunt u naar eigen inzicht vormgeven, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

4)           Eenmalige kosten
U betaalt eenmalig voor een rustplaats met blijvende grafrust. Omdat het graf geen onderhoud kent en er geen verlenging van grafrechten hoeven te worden betaald, zijn de kosten in verhouding met traditioneel begraven relatief gunstig.

5)           U draagt bij aan natuurbehoud en ontwikkeling van nieuwe natuur
We besteden veel zorg en aandacht aan de flora en fauna die in dit gebied thuishoort. Door een graf te reserveren draagt u direct bij aan het in stand houden van deze natuur voor toekomstige generaties. Het eeuwigdurende grafrecht beschermt het bos en de opbrengsten uit de natuurbegraafplaats komen direct ten goede aan het beheer van het natuurgebied.

Praktische informatie

Als de natuurbegraafplaats geopend is, kunt u op elk gewenst moment een graf reserveren. Dat regelt u door een afspraak met ons te maken. Graven worden op ruime afstand van elkaar gesitueerd, maar u kunt ook twee plekken vlak naast elkaar reserveren, of een familiegraf voor vier of meer personen.

Op een natuurbegraafplaats komen geen blijvende gedenktekens voor. U kunt ervoor kiezen om een graf aan te duiden met een boomschijf met bescheiden inscriptie. De boomschijf bieden we u kosteloos aan.

Interesse?

Als u interesse heeft in een graf op natuurbegraafplaats Zomerlanden, dan kunt u dat aangeven door onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan contact met u op als het mogelijk is om een plekje uit te kiezen. Als u niets wil missen over dit bijzondere project, raden we u aan zich te abonneren op de online nieuwsbrief. Deze versturen we ongeveer 3 keer per jaar.

Interesseformulier
Ik heb interesse in het reserveren van een graf op Zomerlanden
Graag blijf ik op de hoogte middels de nieuwsbrief
Naam*
E-mail*
Telefoon
Contactverzoek Bron
Contactverzoek Status
Locatie

Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.