Natuurbegraafplaatsen

Of u nu kiest voor een oud bos met een eeuwenlange begraaftraditie of nieuwe natuur op voormalige weiden, iedere natuurbegraafplaats is uniek. Ontdek de Natuurbegraafplaatsen van Waarde in heel Nederland.

Onze locaties

Eext, Drenthe

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in de Drentse bossen. U kiest hier zelf uw eeuwige rustplek, bijvoorbeeld onder een oude beuk of in de buurt van het meer. Er is alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Een plechtigheid kan gehouden worden in het ontvangsthuis of buiten in de boskapel.

Bezoek website
Arnhem, Gelderland

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Koningsakker is een unieke natuurbegraafplaats in de schaduw van een abdij. Dag en nacht de nabijheid van de zusters Trappistinnen. Een glooiend landschap omringd door bos op de Veluwezoom. U kiest hier zelf de plek, de graven zijn blijvend.

Bezoek website
Ommen, Overijssel

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

In de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen, ligt Natuurbegraafplaats Hoogengraven. Het is de eerste natuurbegraafplaats van Overijssel. Een prachtige omgeving waar het bos overgaat in een beschut heidegebied. Dankzij de natuurbegraafplaats komt hier de biodiversiteit langzaam weer terug.

Bezoek website
Eygelshoven, Limburg

Natuurbegraafplaats Eygelshof

Eygelshof is de eerste natuurbegraafplaats van Zuid-Limburg, gelegen aan de rand van het Wormdal. De hoge ligging biedt dit nieuwe natuurgebied een prachtig uitzicht over het omliggende heuvellandschap. Een bijzondere gedenkplek met een rijke geschiedenis.

Bezoek website
Heide, Limburg

Natuurbegraafplaats Weverslo

Natuurbegraafplaats Weverslo ligt midden in De Peel, in de driehoek Boxmeer, Deurne en Venray. Het is een oase van rust waar uzelf een unieke eigen plek kiest om begraven te worden.

Bezoek website
Koedijk, Noord-Holland

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Natuurbegraafplaatsen kunt u meestal vinden op hogere zandgronden. In het westen van het land opent binnenkort de eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland: Geestmerloo. Grenzend aan het natuurgebied Geestmerambacht en de stad Alkmaar, bouwen we aan nieuwe natuur. Deze natuurbegraafplaats opent in 2020, maar u kunt nu alvast een plek reserveren.

Bezoek website
Meppen, Drenthe

Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt in een jong bos, grenzend aan het mooie Drentse plaatsje Meppen. Het bos kent een besloten karakter, maar dankzij verrassende zichtlijnen is het open veld op verschillende plekken zichtbaar. Een rustige omgeving waar de mogelijkheid is voor eeuwigdurende rust, midden in de natuur.

Mepperdennen is geopend sinds de zomer van 2020.

Bezoek website

Onze natuurbegraafplaatsen

Natuurbegraven in Nederland is in ontwikkeling. Natuurbegraafplaatsen van Waarde is ontstaan uit een samenwerking tussen pioniers van het natuurbegraven in ons land. We helpen initiatiefnemers die zelf een natuurbegraafplaats willen beginnen. Daarnaast beheren we een aantal natuurgebieden en natuurbegraafplaatsen. Wat onze natuurbegraafplaatsen verbindt, is dat de natuur altijd op een staat.

Op de kaart hiernaast ziet u een overzicht van de bestaande natuurbegraafplaatsen in Nederland.

In ontwikkeling

Op dit moment heeft Van Waarde een aantal natuurbegraafplaatsen in ontwikkeling.