Natuurbegraafplaatsen

Of u nu kiest voor een oud bos met een eeuwenlange begraaftraditie of nieuwe natuur op voormalige weiden, iedere natuurbegraafplaats is uniek. Ontdek de Natuurbegraafplaatsen van Waarde in heel Nederland.

Onze locaties

Natuurbegraafplaats Zomerlanden

Natuurbegraafplaats Zomerlanden ligt aan de Oude Maas onder de rook van Rotterdam. Het gebied maakt onderdeel uit van het nationaal landschap de Hoeksche Waard. Zomerlanden is de eerste natuurbegraafplaats in Zuid-Holland.

Bezoek website

Natuurbegraafplaats Eygelshof

Eygelshof is de eerste natuurbegraafplaats van Zuid-Limburg, gelegen aan de rand van het Wormdal. De hoge ligging biedt dit nieuwe natuurgebied een prachtig uitzicht over het omliggende heuvellandschap. Een bijzondere gedenkplek met een rijke geschiedenis.

Bezoek website

Natuurbegraafplaats Weverslo de Peel

Natuurbegraafplaats Weverslo ligt midden in De Peel, in de driehoek Boxmeer, Deurne en Venray. Het is een oase van rust waar uzelf een unieke eigen plek kiest om begraven te worden. De plekken op Weverslo zijn eeuwigdurend en worden dus nooit geruimd.

Bezoek website

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

In 2020 is de eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland geopend: Geestmerloo. Grenzend aan het natuurgebied Geestmerambacht en de stad Alkmaar kiest u een plek aan het water, onder de bomen of met uitzicht op de duinen. Een unieke locatie voor iedereen en voor altijd.

Bezoek website

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in de Drentse bossen. U kiest hier zelf uw eeuwige rustplek, bijvoorbeeld onder een oude beuk of in de buurt van het meer. Er is alle ruimte voor een persoonlijk afscheid. Een plechtigheid kan gehouden worden in het ontvangsthuis of buiten in de boskapel.

Bezoek website

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

In de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen, ligt Natuurbegraafplaats Hoogengraven. Het is de eerste natuurbegraafplaats van Overijssel. Een prachtige omgeving waar het bos, poelen en stuifzanden overgaan in een beschut heidegebied.

Bezoek website

Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt vlakbij het kastelendorp Vorden in de Gelderse Achterhoek. De streek kenmerkt zich door een mooi coulissenlandschap: kleine lapjes grond met daaromheen rijen bomen, houtwallen en afscheidingen met struiken en bomen.

Bezoek website

Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt in een jong bos, grenzend aan het mooie Drentse plaatsje Meppen. Het bos kent een besloten karakter, maar dankzij verrassende zichtlijnen is het open veld op verschillende plekken zichtbaar. Een plek waar het nog echt zeldzaam stil is.

Bezoek website

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Koningsakker is een unieke natuurbegraafplaats in de schaduw van een abdij. Dag en nacht in de nabijheid van de zusters Trappistinnen. Een glooiend landschap omringd door bos op de Veluwezoom.

Bezoek website

Onze natuurbegraafplaatsen

Natuurbegraven in Nederland is in ontwikkeling. Natuurbegraafplaatsen van Waarde is ontstaan uit een samenwerking tussen pioniers van het natuurbegraven in ons land. We helpen initiatiefnemers die zelf een natuurbegraafplaats willen beginnen. Daarnaast beheren we een aantal natuurgebieden en natuurbegraafplaatsen. Wat onze natuurbegraafplaatsen verbindt, is dat de natuur altijd op een staat.

Op de kaart hiernaast ziet u een overzicht van de bestaande natuurbegraafplaatsen in Nederland.

In ontwikkeling

Op dit moment heeft Van Waarde een aantal natuurbegraafplaatsen in ontwikkeling.